Adventskalender: 15 december

 
Torsdag i november. En novell i 24 delar, av Rosi Hageberg 2022. 
 

Våning 4 

Lägenhet 4A 

Klockan 16.10

Rebecka försöker hålla tillbaka gråten. Hon sitter i sin rullstol utanför hissdörren vid sin lägenhet och stirrar på den som om hon skulle kunna öppna den med någon sorts röntgenblick. Hon är ledig idag och passade på att tvätta i tvättstugan. Fem över fyra hade hon suttit vid köksbordet och läst en bok av Stephen King, när hon plötsligt kom på att tvättiden var slut. Hon försökte att inte få panik över att hon var sen ner till tvättstugan. Hoppas inte någon hade bråttom med sin tvättid efter henne. 

Hon hade tagit ner nyckeln till hänglåset på tvättstugedörren och rullat ut ur sin lägenhet. Hon låste noggrant dörren efter sig och tryckte sedan på knappen till hissen.

Och här stod hon nu fem minuter senare och hissen hade fortfarande inte kommit! Den verkade stå helt stilla på våning fem. Var det någon som lekte med hissen, eller hade den gått sönder? 

Rebecka vänder sin rullstol för att ge sig in i lägenheten igen och ringa till fastighetsägaren. Precis när hon öppnar dörren, kommer en man uppför trappan med en dammsugare i handen. Hon rullar snabbt in i lägenheten och stänger dörren. 

 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Berätta om detta

Lektör, skrivcoach, korrekturläsare, skrivvägledare, cirkelledare, föreläsare, svensklärare och verksamhetsutvecklare.

RSS 2.0