Antikrists ankomst till Sverige?

Detta videoklipp (se längst ner) dök i mitt flöde på Facebook idag och jag kan inte låta bli att kommentera, trots att jag sitter och jobbar. Måste ta en paus för att skriva detta. Egentligen vill jag inte göra reklam för mannen i videon, men jag måste bara ta upp detta till diskussion. Och jag vill vara tydlig med att alla kristna inte tänker så här (eftersom jag har fått sådana kommentarer efter att jag har skrivit liknande saker på min blogg), så ni behöver inte skriva att han är unik. Alla kristna tänker inte som den här mannen, men alldeles för många gör det. 
 
Här är det alltså en, för mig okänd, man som berättar att gud har pratat med honom om att det som sker i vårt land idag är en förberedelse för att antikrist ska komma. Han säger också att vi måste rösta på SD och Jimmie Åkesson för att rädda Sverige. 
 
Jag utgår från att ni som läser min blogg är vettiga, tänkande människor, så ni tycker säkert att han är ett stolpskott som är lätt att skratta bort. Men problemet är att också människor som inte är vana att tänka själva ser en sådan här video. Är man kristen och uppvuxen i ett sammanhang där man har lärt sig att inte ifrågasätta Bibeln, att inte ifrågasätta starka ledare, att inte ifrågasätta om någon säger att gud har talat till en, så finns risken att man lyssnar på den här galningen. "Tänk om han faktiskt har rätt? Det sker ju många hemska saker i Sverige just nu, det ser ju verkligen djävulskt ut, det får man ju hålla med om." Och även om man inte, som den här mannen och många andra med honom, tror på antikrist, så kan man ju tänka att något ondskefullt är på gång i vårt land med våldtäkter och mord. Och eftersom det var en stor invandring för tre år sedan, så kanske det har med varann att göra? Och muslimer verkar ju helt galna som inte vågar ta motsatta könet i hand. Ja, den enda lösningen är nog SD trots allt? 
 
Jag tror att de flesta som ser klippet inser att det han säger är helt uppåt väggarna. Men dels bekymrar det mig att om han bara får över en person till på SD:s sida genom den här videon, så är det illa nog. Dels bekymrar det mig att så många kristna bara följer folk som säger att de har hört gud utan att ifrågasätta. Jag var själv en sådan person tidigare och jag trodde själv att jag hörde guds röst. För det var så jag hade lärt mig genom olika predikningar att det funkade. Nu inser jag att jag bara hörde mina egna tankar eller faktiskt sov när gud "talade" till mig. 

Här kommer videon (klicka på länken). Tror att ni måste ha en inloggning på Facebook för att kunna se den. 
 
https://www.facebook.com/sdarlikamedrasiser/videos/1442873485842174/?fref=gs&dti=205655636122026&hc_location=group

Rosi

Berätta om detta

Lektör, skrivcoach, korrekturläsare, skrivvägledare, cirkelledare, föreläsare, svensklärare och verksamhetsutvecklare.

RSS 2.0