Adventskalender: 12 december

 
Torsdag i november. En novell i 24 delar, av Rosi Hageberg 2022. 

Lägenhet 3C

Klockan 12.00

Louise ligger fortfarande och skakar under täcket. Hon försöker febrilt att somna bort från den mardröm som inte är en dröm. Det hjälper inte direkt att grannen spelar skyhög musik. Hon byter ställning och tänker att hon är inte säker på att hon vill leva längre. 

Hon vet inte hur hon lyckades ta sig hem under natten, hon kan inte tänka klart. Hon minns bara att hon kräktes ute på gatan efter hon sprungit ut från festen i Robbans lägenhet. Ingen hade märkt att hon hade gått. Sedan hade hon plötsligt varit hemma. Kanske hade hon lyckats få tag på en taxi, eller så hade hon släpat sig hem, hon minns inte. Det är helt svart i huvudet. 

Hon kan fortfarande känna lukten av Micke som legat över henne hemma hos Robban. Han var så tung och luften hade pressats ut ur hennes lungor och tystat hennes skrik. I rummet bredvid hade musiken varit så hög att ingen hade hört henne. Hon trodde att hon skulle dö i en sjaskig säng i Hökarängen. 

Men hon överlevde. Och nu måste hon leva med minnet av hans lukt och tyngd resten av sitt liv. Och det värsta av allt är att hon vet om att han bor i samma hus som hon, på första våningen. 

 

 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Berätta om detta

Lektör, skrivcoach, korrekturläsare, skrivvägledare, cirkelledare, föreläsare, svensklärare och verksamhetsutvecklare.

RSS 2.0