Adventskalender: 23 december

 
Torsdag i november. En novell i 24 delar, av Rosi Hageberg 2022
 

Parkeringen

Klockan 23.58

Sara har precis parkerat sin Fiat. Hon plockar upp sin handväska från passagerarsätet och stänger dörren. Hennes hjärta gör glädjeskutt i hennes bröst. Hon kan inte riktigt ta in hur härligt livet är. Både nytt jobb och ny lägenhet tillsammans med hennes syster Rebecka på samma gång. Det känns som att livet börjar på riktigt nu. 

Och så kvällen ute med tjejkompisarna. Visserligen ska hon upp och jobba tidigt i morgon bitti, men de hade bara suttit och pratat och druckit alkoholfri öl tillsammans. Det hade varit så kul att träffa dem, några av dem hade hon inte träffat sedan de pluggade till lärare ihop.

Sara går sakta mot det vita hyreshuset. Hon tittar upp mot fönstren. I många lägenheter är det mörkt, de flesta har gått och lagt sig. Men i några lägenheter på våning 1 och 3 lyser det fortfarande. Hon ser en del grannar skymta förbi bakom gardinerna.

Hon stannar till. Andas djupt. Super in harmonin från huset. Tänker stilla för sig själv att det är fantastiskt ändå, att alla i huset verkar så otroligt lyckliga. 

 
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Berätta om detta

Lektör, skrivcoach, korrekturläsare, skrivvägledare, cirkelledare, föreläsare, svensklärare och verksamhetsutvecklare.

RSS 2.0